Wat is Yogilates?

Yogilates is een combinatie van yoga en pilates. De dynamische pilates oefeningen worden afgewisseld met staande en zittende houdingen uit de yoga, die gepaard gaan met een bewuste ademhaling. Een workout met zorgvuldig opgebouwde serie rekoefeningen die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

Even de verschillende voordelen uit de doeken doen:

Pilates bestaat uit georganiseerde oefeningen die zich concentreren op het gebruik van je kernspieren. Het is nl. zeer goed voor blessures. Je krijgt dus een betere houding, sterkere spieren en je wordt algeheel fysiek fitter.

Bij Yoga ga je statische houdingen combineren met ademhaling en meditatie. Je werkt dus naar binnen gericht. Yoga werkt heel goed voor revalidatie en chronische aandoeningen en bevordert de algemene gezondheid. De effecten ervan ervaar je in toegenomen flexibiliteit, beter evenwicht, sterkere spieren en het beter kunnen ontladen van spanning en stress.

Yoga en Pilates hebben dus wel wat gemeen! Je gaat zowel je body als mind trainen, je ademhaling is hierbij erg belangrijk en het geeft je lichaam een betere vorm.

Yoga is een reis van zelf experimenteren, je lichaam leren kennen en je eigen grenzen zelf aangeven. Er is een ingebouwde structuur maar niet elke les heeft een strakke, vaste structuur. Bij Pilates zijn de lessen net wel gestructureerd waarbij je er naar streeft om elke beweging zorgvuldig en beheerst te kunnen uitvoeren.

Hoe ziet een Yogilates les er uit?

We starten elke les met enkele opwarmingsoefeningen, gaan verder met een mix van pilates en yoga waardoor de spieren soepel en sterker worden en eindigen met een diepe ontspanning.